DE PANIEK IN DE VS … EN WAAROM IK DUIM VOOR TRUMP

DE PANIEK IN DE VS … EN WAAROM IK DUIM VOOR TRUMP

Uncle Donald moet er inmiddels slapeloze nachten van hebben. Badend in het zweet ’s morgens wakker worden om als eerste naar “The Numbers” te kijken. Want, als geslepen zakenman, weet onze Donald dat het gaat om de knikkers, om de getallen. Als we die mogen geloven, waren die in de beginfase van de “pandemie” niet eens zo slecht. Alleen New York City was echt dramatisch, met nog een paar omliggende staten op gepaste afstand van de “Big Apple.” De laatste paar weken echter heeft het virus een vrije val gemaakt en is neergestreken in de zuidelijke staten. Met name California, Texas en Florida houden nu de dubieuze eer hoog van “the invisible enemy,” zoals de “Make America Great Again” president het gevaar betitelt, om daarachter dan meteen te vermelden dat “It comes from CHINA.”

Hoe kan het nou dat het virus zich heeft verplaatst? Of is het helemaal niet verplaatst maar zijn de klimatologische omstandigheden nu anders waardoor het virus vrij spel heeft in het zuiden en geen schijn van kans meer heeft in de noordelijke staten? We hebben inmiddels, na enige aarzeling, van de heren en dames virologen vernomen dat een cocktail van zon, hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid niet te pruimen is voor het virus. Dus hoe kan het dan dat nu net in de warmste en meest vochtige staten de meeste “cases” komen net in de periode dat de zomer daar is gearriveerd?

Even dit voordat we beginnen. De “cases” in de VS ten opzichte van de totale bevolking zijn nog steeds niet alarmerend, en ook de totale sterfte van de bevolking wijkt niet significant af van de sterfte in andere jaren. Als je in overweging neemt dat veel mensen die aan allerlei ziektes leden anders dan “Covid-19″ maandenlang niet in een ziekenhuis konden worden gediagnostiseerd of behandeld, en je telt daarbij op de mensen die als gevolg van de Lock-down in zware mentaal/emotionele en fysieke problemen zijn gekomen, dan lijkt er een beeld te ontstaan dat er slecht een vrij gering aantal mensen zijn overleden DOOR het virus, en veel mensen MET het virus. Net als overigens in alle andere landen inclusief Nederland, waar slechts 70 Covid-patiënten onder de 70 jaar zijn overleden zonder dat daarbij onderliggende ziektes bekend waren.

Ook is het goed om te weten dat, ondanks dat er elke dag in de media wordt geschreeuwd dat er wederom records worden gebroken met betrekking tot het aantal besmettingen, het percentage doden nog steeds verder omlaag gaat, de zogenaamde “Infection Fatality Rate.” Dit getal, dat een indicatie is van de dodelijkheid van het virus, werd voor lange tijd door de WHO aan ons voorgespiegeld als zijnde 3.4%, doch is inmiddels door de CDC (de Amerikaanse RIVM) bijgesteld op een geschatte 0.26% wereldwijd (en het lijkt aannemelijk dat dit percentage nog verder omlaag gaat naarmate er meer en meer getest wordt). Voorwaar een daling van ruim 90% ten opzichte van de modellen die door de belangrijkste gezondheid organisatie in de wereld worden gehanteerd. Erg zorgelijk natuurlijk als je het bekijkt vanuit de geloofwaardigheid van zo’n organisatie, doch zeer verheugelijk als je het bekijkt vanuit de gezondheid van de mensen. En daar gaat het ten slotte om. Althans dat neem ik aan…

En, by the way, een van die vooraanstaande media in de VS is de Washington Post. En wie is daar de eigenaar van? Jeff Bezos. Rijkste man op aarde … en eigenaar ook van Amazon. Toevallig dat dit bedrijf nu net zijn beste tijd ooit heeft in deze “Infodemie”, of sorry ‘Pande…’. Nee, ik krijg dat woord niet meer goed uit mijn mond. Oh, en weet je al dat deze meneer tussen de 3 a 4 miljard dollar aan aandelen in dat mooie bedrijf van hem verkocht net voordat de beurzen instortten? Goeie timing… En weet je ook dat een veelbesproken heerschap die luistert naar de achternaam Gates vele miljoenen dollars “doneert” aan de BBC? Misschien toch niet helemaal zo vreemd dat de mainstream media slechts een bepaald geluid laat horen en dat zelfs een factor honderd versterkt… Maar dat even ter zijde.

Nu weer terug naar het verhaal. Waar ik hier niet verder op in ga is het feit dat er in Amerika verreweg het meeste wordt getest van alle landen. En dat het dus logisch is dat als je meer test, je ook meer positieve testen hebt. En ook het feit dat de inmiddels befaamde ‘PCR-testen niet feilloos werken en de nodige “false positives” opleveren, zal ik hier niet verder uitspitten. Daarnaast het feit dat tijdens elk griepseizoen het Rhino virus eerst, dan het Entero virus, dan de Influenza virussen en tenslotte het Corona-virus hun opwachting maken, doch in 2020 gaandeweg (vrijwel) iedereen als ‘Covid-19 case’ werd aangemerkt, laat ik ook even varen.

Waar ik ook niet verder op in ga is dat ze in de VS (en ook in veel andere landen) de definitie van een “Covid-case” en een “Covid-death” wel erg ruim interpreteren. Mensen die nog twijfelen aan deze stelling, of het ronduit ontkennen, wil ik verwijzen naar de richtlijnen die de WHO hieromtrent heeft verstrekt, en welke ook door de Amerikaanse CDC (en ik neem aan alle ander WHO-lidstaten) wordt gehanteerd. Als je die leest, zie je dat slechts het vermoeden dat iemand “Covid” heeft al voldoende is om hem of haar te categoriseren als “Covid-case.” Een test is hiervoor niet eens noodzakelijk.

Interessant is ook om te weten dat het klaarblijkelijk nog niet eerder is voorgekomen dat er vanuit de WHO wordt voorgeschreven aan landen wanneer men iets moet definiëren als ‘een ‘Case.’ En dat terwijl er toch veel dodelijkere virussen rond hebben gewaard op deze aardbol, denk maar eens aan EBOLA, SARS, en MERS.

Waar ik ook niet verder op in ga is dat de VS van alle ontwikkelde landen helaas een van de slechtste gezondheid rapportcijfers moet overleggen. Ik heb me laten vertellen dat ze helemaal onder aan deze ranglijst staan, maar dat heb ik zelf niet nagecheckt. Vond het niet nodig want als ervaren Amerika-ganger heb ik dat met eigen ogen kunnen zien. Het is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de kwaliteit van het eten en drinken (de alom bekende “fastfood”), de levensstijl van velen, de ongezonde lucht in de talrijke dichtbevolkte steden, en alle bijkomende complicaties die dat oplevert zoals obesitas, suikerziekte, hart-en vaatziektes, kanker, en chronische longaandoeningen. Combineer dat met het excessieve medicijngebruik (de alom bejubelde “fast-pill”) alsmede het hoge aantal zelfdodingen en het geweld zowel binnen- als buitenshuis, en het plaatje omtrent het fysieke en geestelijke welzijn van de “gemiddelde Amerikaan” begint helder te worden. Het is, althans mijns inziens, vrij logisch dat als je eigen systeem zo verzwakt is, je dan vatbaarder bent voor welk virus dan ook. Of is dit een wat te voorbarige conclusie…

Waar ik ook niet verder op in ga is dat in de VS-ziekenhuizen een financiële beloning krijgen voor elke opgenomen “Covid- patient.” En nog een extra substantiële bonus (meer dan $30.000 in totaal per patiënt, heb ik diverse artsen horen verklaren) als iemand vervolgens aan de beademing wordt gelegd. Als je dan bedenkt dat alleen al in New York City, 90% van de mensen die aan de beademing zijn gelegd ook zijn gestorven, dan mag je hierbij toch enige vraagtekens zetten. Althans, gun me de vrijheid dat ik het doe. Aangezien de overige zorg nagenoeg tot een volledige stilstand was, c.q. is, gekomen, is elke ziekenhuis dus financieel volledig aangewezen op de “Covid-cases”, omdat alleen daarmee de noodzakelijke financiële injectie wordt ontvangen. Je kunt je dan ook afvragen of het voortbestaan van het ziekenhuis niet belangrijker wordt gemaakt dan het voortleven van een mens. Geld maakt veel moois mogelijk, maar maakt ook veel goeds kapot. Iets wat we allemaal wel eens aan den lijve hebben ondervonden…

En als laatste ga ik ook niet verder in op de vele verhalen van doctoren, verpleegsters, en zelfs autoriteiten in diverse staten, met gevaar voor hun eigen carrière, over het feit dat er op de “death-certificates” van velen “Covid” als doodsoorzaak wordt vermeld, terwijl sommigen niet eens zijn getest. Of, nog erger, er bekend is dat de patiënt serieuze onderliggende gezondheidsproblemen heeft, en je je dus kunt afvragen of iemand nu is doodgegaan door “Covid-19” of door de bestaande slechte gezondheidssituatie waarmee iemand het ziekenhuis al in kwam. In dit verband kan ik een voorbeeld geven wat ik zelf heb meegemaakt met een vriend in Canada wiens familielid aan kanker leed, en in de laatste fase van zijn leven naar het ziekenhuis werd gebracht. Binnen enkele weken overleed hij daar. En wat stond er op het “death certificate” als oorzaak van het overlijden? Je raadt het al… “Covid-19.”

Laten we nu eens kijken naar het seizoenspatroon waar Covid-19 kennelijk last van heeft, en daarmee de mensen een boel last bezorgt. Waarom is het virus in New York nu zo’n beetje uitgedoofd, net als in Europa? Het antwoord lijkt verbazingwekkend simpel. Omdat het griepseizoen voorbij is. Het virus zal er gerust nog zijn, alleen door de veranderde weersomstandigheden en het feit dat mensen als het mooi weer is meer buiten leven dan binnen, heeft het minder kans om zich onder de mensen te nestelen. Klinkt mij logisch in de oren…

Ook als je kijkt naar landen als Brazilië, Afrika, India, en Australië, dan zie je dat daar het “gedoe” weer volop aan de gang is. Immers het griepseizoen is daar nu bezig. Neem anders eens een kijkje op de website van Maurice de Hond, want onze nationale peiler en demografische koorddanser heeft dat feilloos in kaart gebracht.

Maar waarom dan nu de uitbraak in de Zuidelijke Staten van de VS? Ik focus me even op Florida, de dubieuze koploper, omdat wij daar als gezin jaarlijks naar toe gaan. Disney, Universal Studios, het strand, de zee, de zon. Heerlijk vertoeven daar. Met name in de winter. Aangename temperatuur (zo’n 20 graden Celsius gemiddeld), veel zon, weinig regen, en niet te benauwd. Lekker! Onze meiden genieten met volle teugen, en wij doen vrolijk mee. Het leven vindt buiten plaats, van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. De airco staat uit, of slechts lichtjes aan. Binnen wordt het immers niet te warm.

Wat gebeurt er echter als het zomer wordt? De temperatuur gaat omhoog, tot ver boven de 30 graden. Je zweet je te pletter, want de luchtvochtigheid is enorm. Het is verschrikkelijk benauwd, het regent vaak, en ook de bliksem laat regelmatig zijn flitsende gezicht zien. Kortom, je gaat niet meer lange wandelingen maken of in de zon zitten bakken, en je bent veel binnen. De Amerikanen gaan graag uit en zijn veel te vinden in restaurants, barretjes, en andere uitgaansgelegenheden. En iedereen die daar wel eens is geweest, net als trouwens in die mega-supermarkten, weet dat je bijna doodvriest van de kou als je naar binnen gaat. De airco staat werkelijk te loeien. Deuren en ramen blijven dicht. Nu ben ik geen expert in HVAC-system (Heat, Ventilation, and Airco), maar wat ik wel weet is dat het heel veel energie kost (en dus duur is) om veel verse lucht in een ruimte te persen, welke dan vervolgens enorm veel moet worden afgekoeld. Ik kan me dan ook voorstellen dat de airco’s veelal bestaande lucht afkoelen, en niet te veel verse lucht van buiten de gesloten ruimtes inpompen.

Als je dan bedenkt dat meer en meer studies en de realiteit van alledag erop wijzen dat het virus zich met name binnen verspreid in gesloten ruimtes met veel mensen, waarbij er slechte ventilatie is, dan heb je hier dus een belangrijke reden (althans volgens deze amateur…) waarom het virus vrij spel heeft in de zomermaanden in dit soort (sub) tropische gebieden. En ik weet het … ik ben geen viroloog, of epidemioloog, of welke andere ‘loog’ dan ook, dus ik ben geen autoriteit, en je hoeft dus ook niks als zoete koek van me aan te nemen.

Maar we hebben inmiddels ook geleerd dat we dat ook niet moeten doen bij de experts die zich als autoriteit opstellen. Ze hebben het al vaak helemaal mis gehad. Het advies in het begin om allemaal binnen te blijven, terwijl iedereen nu roept “naar buiten” omdat daar het besmettingsgevaar vele malen minder is (en wellicht vrijwel nihil). En ook de discussie rondom onze muilkorfjes waarbij in het begin de WHO zei dat dit ons niet zou beschermen, slechts schijnzekerheid zou bieden, en nu ineens is men volledig omgedraaid en adviseert men iedereen, c.q. stelt men verplicht, om mondkapjes te dragen op steeds meer plaatsen. Onze RIVM is daar overigens nog niet zo van overtuigd, hetgeen alleen maar meer aangeeft dat de wetenschappers het eigenlijk ook niet weten. Maar dat terzijde…

Tenslotte wil ik mij graag even wenden tot de president zelf. Alhoewel ik zeker geen medelijden met hem heb, voel ik wel enig medeleven.

Beste Donald,

Ik ben geen fan van je, als persoon. Maar ik heb wel respect hoe jij gewoon zegt wat je denkt. Ook openlijk, en plein public, gooi je er spontaan dingen uit, ook al lijdt dat soms tot hilarische momenten. Iets waar de media en jouw opponenten dankbaar gebruik van proberen te maken. Als een van de weinige leiders durf jij vraagtekens te zetten bij de adviezen en prognoses die je van jouw “specialisten” krijgt. En ik vind het goed van je dat je nu “the numbers” in eigen beheer gaat doen, en niet meer vertrouwt op wat de CDC (de RIVM van de VS) jou aanlevert. Goed ook dat je uit de WHO bent gestapt, en de vrijheid hebt om nu werkelijk wat te gaan doen aan de gezondheidssituatie in jouw mooie land.

Ik hoop echt dat je nog wat langer mag blijven. Zodat je je verder kunt ontworstelen aan het vreselijke web wat gesponnen is door de donkere krachten die als een schaduw om jou en om vele anderen in deze wereld heen hangen. Een web waarin zovelen van jouw voorgangers verstrikt zijn geraakt. Een web dat nu voor altijd weg moet, willen we weer terug kunnen naar een vrije, mooie wereld…

Ik duim voor je Donald…

21 Juli 2020, Angelo Meijers

 

Loading