We plegen genocide tegen onze eigen kinderen’. BRON: NineForNews

Calley Means, oprichter van Trumed, werkte aan het begin van zijn carrière voor de farmaceutische en voedselindustrie. Het was zijn taak om geld door te sluizen naar instituties waar mensen vertrouwen in hebben.

Hij moest geld doorsluizen naar medische organisaties. De American Diabetes Organization nam miljoenen aan van Coca-Cola om diabetespatiënten te adviseren kleine blikjes cola te drinken.

vereniging voor kindergeneeskunde, wordt voor 80 procent gefinancierd door de farmaceutische industrie, onthulde Means.

Ik was geschokt

Hij sluisde geld door naar onderzoekers en communiceerde met tophoogleraren van onder meer Harvard. “Ik was geschokt.”

Means sluisde geld door naar de media. Televisie wordt voor de helft gefinancierd door farma, niet om consumenten, maar het nieuws te beïnvloeden.

Hij financierde ook politici en toezichthouders. De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA wordt voor driekwart gefinancierd door farmaceutische bedrijven.

Genocide

Negen van de 10 belangrijkste doodsoorzaken zijn gelinkt aan voorkoombare chronische ziektes die worden veroorzaakt door voedsel, zei Means tijdens een verkiezingsbijeenkomst van Robert F. Kennedy jr.

“We plegen genocide tegen onze kinderen,” benadrukte hij.

Pact met de duivel

Waarom laat men dit gebeuren? Zieke mensen leveren geld op, gezonde mensen niet. Niets is zo winstgevend als een kind dat aan een chronische ziekte lijdt. Ze krijgen steeds meer comorbiditeiten, maar sterven niet. Medicijnen worden op de middelbare school uitgedeeld als snoepgoed.

Means sprak van ‘een pact met de duivel’: de voedselindustrie houdt ons ziek en de farmaceutische industrie profiteert daarvan.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Loading