Professor Bob de Wit: ‘De elite heeft maar één vijand en dat is een verenigd volk’

De elite heeft maar één vijand. Dat is een verenigd volk. Dus wat zij doen, is zorgen dat wij niet verenigen. Heel veel maatregelen en met name ook de inconsequentie van die maatregelen – er zit geen enkele logica in, de ene keer gaan ze versoepelen en dan weer verstrakken – zijn juist bedoeld om ervoor te zorgen dat het volk niet verenigt, zei professor Bob de Wit in de podcast The Trueman Show van Jorn Luka.

Sommige mensen worden er heel boos over, anderen worden er heel bang voor, en die gaan zich niet verenigen, benadrukte De Wit. “Dus daar moet je gewoon niet aan toegeven.”

Maatschappelijke revolutie

De professor zei bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie te verwachten dat er een maatschappelijke revolutie aankomt. “Bij elke revolutie of maatschappijverandering in het verleden is er sprake geweest van een zogenoemde lont in het kruitvat. Op deze manier zie ik de coronacrisis ook,” zei hij.

Volgens De Wit zijn er twee mogelijke scenario’s. Het eerste scenario: de grote bedrijven en ngo’s van de VN gaan het beleid bepalen. Dit scenario noemt de professor de Elite Reset. Dit verwijst naar het initiatief van het World Economic Forum, genaamd The Great Reset, en kan verklaren waarom het beleid ten aanzien van de coronacrisis in verschillende landen sterk op elkaar lijkt.

Verenigen op internationaal niveau

Het tweede scenario: er wordt gekozen voor een andere vorm van politiek, waarbij de macht in handen is van de burgers.

“Het is in de geschiedenis altijd zo geweest dat wanneer er sprake is van een te groot verschil tussen de bevolking en de elite, er maatschappelijke onrust ontstaat. Die zie ik nu ook ontstaan,” aldus De Wit. “Al een aantal jaar zie ik de macht verschuiven naar grote bedrijven en ngo’s. Tenzij burgers zich verenigen op internationaal niveau, bewegen we ons in de richting van scenario één.”

8 mei 2021

Loading