Open brief aan John de Mol

11 juli 2021

John,

Zegt de naam Walraven van Hall jou iets? Dat was in mijn ogen nou een echte grote held. In de 2e Wereld Oorlog immers, was hij de bankier van het verzet. Hij heeft het de vijand héél lastig gemaakt, door zijn geld te gebruiken om acties van het verzet te financieren. Met succes, kan ik je verzekeren. Je moet de film maar eens kijken die over hem is gemaakt.

Nu we in de 3e Wereld Oorlog zijn aanbeland, doe jij precies het tegenovergestelde. Dat zit me dwars John, want het gigantische respect dat ik voor je had, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Jij had met het geld dat je hebt hetzelfde kunnen doen en dan was er over jou misschien ook ooit zo’n film verschenen. Dan was je ook een held in plaats van de landverrader cq NSB’er die je nu bent.

Op jouw radiostations en in jouw programma’s hoor ik niets anders dan propaganda voor de huidige misselijk makende, zogeheten regeringsleiders die niets anders zijn dan terroristen, moordenaars en landverraders.

Op mijn werk mocht jarenlang niemand van mij aan de radio komen, die stond altijd op 538, één van jouw speeltjes. Met veel genoegen luisterde ik daarnaar en op mijn telefoon had ik zelfs de 538 app gedownload.

Die app is verwijderd en 538 is uit het geheugen van mijn radio gewist.

Kots en kotsmisselijk werd ik van dat station. Alles ging alleen maar over dat klote virus, waar jij klaarblijkelijk nog meer geld aan kan verdienen dan je al hebt. Is geld dan zó belangrijk voor je John, dat je meedoet aan die verschrikkelijke propaganda? Wat kan het anders zijn?

En natuurlijk niet alleen op 538, maar ook jouw andere stations en al jouw TV programma’s. Jouw zus Linda is trouwens net zo walgelijk bezig als jij. Laatst had ze Mark Gestapo Rutte in haar show en ze zat gewoon te glibberen in haar stoel. Ooooooh, meneer Rutte, ik ben zooooo blij dat u er bent. U bent zoooooo druk en zooooo goed voor ons bezig!

Die Rutte John, die hoort gearresteerd te worden wegens landverraad, kidnapping, genocide en God weet wat nog meer. Ophangen aan de hoogste boom. En jij? Jij voedt dus alles wat hij zegt met je volle verstand. Gadverdamme, ik hou op met schrijven, want ik moet overgeven.

Dag John,

Ron Kuiper

P.s.
Je bent eigenaar van een gigantisch mediabedrijf en daar zijn er in de VS ook een paar van. Weet je dat de eigenaren daarvan worden aangeklaagd, gearresteerd en onteigend? Ze raken al hun geld en bezittingen kwijt. Mark Z, Bill G en noem ze maar op. Wellicht kom je er alleen vanaf met gevangenisstraf en kan je daarna, zonder geld weer opnieuw beginnen. Je vindt werken toch zo leuk? Succes John, je gaat het nodig hebben.

Loading