93 artsen doen dringende oproep: geef coronavaccin niet aan kinderen

in Buitenland 24 mei 2021

Liefst 93 Israëlische artsen hebben een brief ondertekend waarin ze een oproep doen om coronavaccins niet aan kinderen te geven. De artsen wijzen erop dat de heersende opvatting binnen de wetenschappelijke gemeenschap is dat het vaccin niet kan leiden tot groepsimmuniteit. Om die reden is het vaccineren van kinderen volgens de doktoren niet gerechtvaardigd.

Ze voegen toe dat nog steeds onduidelijk is of het vaccin de verspreiding van het virus kan voorkomen en hoelang het bescherming biedt. De artsen schrijven dat er continu nieuwe varianten ontstaan die mogelijk resistent zijn tegen het vaccin.

Schadelijke effecten

“We mogen nog geen handvol kinderen in gevaar brengen door middel van massavaccinatie tegen een ziekte die niet gevaarlijk voor hen is,” schrijven de 93 artsen. “Het kan niet worden uitgesloten dat het vaccin op de lange termijn schadelijke effecten heeft die op dit moment nog niet zijn ontdekt, waaronder effecten op de groei, het voortplantingssysteem of de vruchtbaarheid.”

Kinderen moeten snel terug kunnen gaan naar normaal, er moet een einde komen aan het vele testen en isoleren, en er moet in de openbare ruimte geen onderscheid worden gemaakt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, aldus de doktoren.

In de eerste plaats niet schaden

We hebben nog steeds geen compleet beeld van de ernstige en zeldzame bijwerkingen van het vaccin, omdat veel gevaccineerde mensen de bijwerkingen niet gemeld hebben, schrijven ze. “Ga niet in alle haast kinderen vaccineren zolang het beeld niet compleet is. Corona vormt geen bedreiging voor kinderen en de eerste regel in de geneeskunde is ‘in de eerste plaats niet schaden’.”

“Wij zijn van mening dat onze kinderen meteen zouden moeten terugkeren naar hun oude leven en niet gevaccineerd zouden moeten worden tegen corona,” benadrukken de 93 artsen. Ze stellen dat zelfs gevaccineerde mensen besmet kunnen raken en vervolgens anderen kunnen besmetten. “We moeten niet langer met de beschuldigende vinger naar de ongevaccineerden wijzen.”

[Israel National News]

Loading