Pim Fortuyn

pim-fortuynHerinnert u zich deze nog?

Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn.
Nationaliteit; Nederlandse
Geboren; 19 februari 1948, Driehuis
Vermoord; 6 mei 2002, Hilversum
Nederlandse politicus, socioloog, auteur en columnist. Fortuyn promoveerde in de sociale wetenschappen en was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. (Pim Fortuyn).
Al in 1997 schreef Pim Fortuyn een boek getiteld “Tegen de Islamisering van onze cultuur”.

Bekende uitspraken van Pim Fortuyn zijn;

“Als ik het juridisch rond zou kunnen krijgen, dan zou ik gewoon zeggen: er komt geen islamiet meer binnen! Maar dat kan ik niet rond krijgen. De islam is achterlijk, ik zeg het maar, het is gewoon een achterlijke cultuur.”

“Binnen het islamitisch cultuurgebied zijn vrouwen ondergeschikt aan mannen. Dan zeggen ze wel dat die vrouwen zich uit vrije wil helemaal met een hoofddoek bedekken. Ammehoela! Ik wil een massieve emancipatiepolitiek voor achterstandsbuurten waar deze vrouwen wonen. Die meiden op de universiteit met een hoofddoekje, prima. Ik maak me veel meer zorgen over die woonwijken waar islamitische vrouwen beperkt zijn tot het huishouden en wat winkelen. Dat vind ik een grof schandaal.”

“Je moet de moskeeën zien als mantelorganisaties. Dat betekent: controleren wat daar wordt gezegd. Een fundamentalist die roept dat onze vrouwen hoeren zijn en homo’s minder dan varkens is aan de beurt. Dan moet er worden opgetreden. Punt. De CPN is in Nederland nooit verboden, maar de BVD infiltreerde wel. Zo hoort het. Goed kijken wat er gebeurt.”

“Christelijke inwoners in Nederland, zoals op de Veluwe, hebben moreel meer rechten dan islamitische nieuwkomers, omdat christenen al eeuwenlang hebben bijgedragen aan de opbouw van ons land.”

“Ik haat de islam niet. Ik vind het een achterlijke cultuur. Ik heb veel gereisd in de wereld. En overal waar de islam de baas is, is het gewoon verschrikkelijk.”

“We hebben godverdomme hier gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen. (…) Godverdomme in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme, niks!”

6 mei 2002, werd Pim Fortuyn vermoord door Volkert van der Graaf.
(Volkert werd op 30 april 2014, slechts 12 jaren nadat hij Pim Fortuyn vermoordde, op vrije voeten gesteld).

AANSLAGEN
Londen, 7 juli 2005
Er worden vier bomaanslagen gepleegd op een bus en een aantal metrostations. Er komen 52 mensen om en er raken meer dan 700 mensen gewond. De aanslag wordt opgeëist door al-Qaida.
Toulouse, 19 maart 2012
Mohamed Merah schiet bij een joodse school in Toulouse een rabbijn en drie kinderen dood. Het zou een wraakactie zijn voor de aanwezigheid van Franse militairen in Afghanistan.
Londen, 22 mei 2013
De 25-jarige militair Lee Rigby wordt midden op straat vermoord met een kapmes. Ook hier gaat het om een wraakactie voor de militaire aanwezigheid van de Britten in Afghanistan.
Brussel, 24 mei 2014
In het Joods museum in Brussel worden vier mensen doodgeschoten met een machinegeweer. De dader is Mehdi Nemmouche, een geradicaliseerde moslim die net is teruggekeerd uit Syrië.
Parijs, 7 januari 2015
Het kantoor van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs wordt aangevallen door zwaarbewapende mannen met kalasjnikovs. Twaalf mensen worden doodgeschoten, waaronder cartoonisten van het blad. Het blad zou volgens de daders de Islam hebben beledigd. In de dagen na de aanslag op de redactie, vindt er een gijzeling plaats in een Joodse supermarkt. Vier mensen en de dader Amedy Coulibaly komen om
Kopenhagen, 14-15 februari 2015
Een geradicaliseerde man pleegt tijdens een bijeenkomst voor de vrijheid van meningsuiting een aanslag, onder andere op de Zweedse cartoonist Lars Vilks. Een man komt om het leven en drie agenten raken gewond. Na middernacht pleegt dezelfde man een aanslag op een synagoge, waarbij een bewaker om het leven komt.
Arras, 21 augustus 2015
Een Marokkaanse man probeert in de Thalys uit Amsterdam naar Parijs een aanslag te plegen. Hij schiet om zich heen, maar drie Amerikanen weten hem te overmeesteren. IS eist de aanslag op.
Parijs, 13 november 2015
Er vinden verschillende aanslagen plaats in Parijs, onder meer bij het Stade de France en in het Bataclan theater. Er vallen 129 doden en 350 gewonden. De aanslagen worden opgeëist door IS.
Brussel, 22 maart 2016
Er vinden verschillende aanslagen plaats in Brussel, waaronder op metrostations en de luchthaven Zaventem. Er vallen 32 doden en 300 gewonden. De aanslagen worden opgeëist door IS.
Istanbul, 28 juni 2016
Bij een terroristische aanslag op de luchthaven Istanbul Atatürk vallen minstens 41 doden en 239 gewonden. Ook deze aanslag is het werk van IS.
Nice, 14 juli 2016
Bij een aanslag met een vrachtwagen op de Promenade des Anglais in Nice vallen ten minste 84 doden en tientallen gewonden.

Ook toentertijd werd er niet geluisterd. Pim Fortuyn zag het gevaar, waarschuwde daarvoor. Hij zag de politieke islam als de grootste bedreiging voor de vrede in West Europa. Hij waarschuwde voor islam extremisme en wees op de gevolgen die daaruit zouden kunnen voortvloeien zoals een beperking van de vrijheid van meningsuiting. Kortom, net als Geert Wilders, was hij tegen de islamisering van Nederland.

Maar ook nu luistert de politiek niet. Pim Fortuyn werd door de toenmalige politiek verguisd. Met Geert Wilders is het niet veel anders. De arrogante demagogische politiek herhaalt de geschiedenis en strooit, net als toen, veelvuldig met drogredeneringen en valse beloften. Aan ons, het volk, is het om daar middels de komende verkiezingen in 2017 een einde aan te maken. Nederland is, van oudsher, een gastvrij land en dat moeten we ook beslist blijven. Maar zomaar iedereen toelaten met alle gevolgen van dien, is ridicule en zeer gevaarlijk. Het is inmiddels reeds lang niet meer de vraag of er een aanslag zal worden gepleegd in Nederland, maar veeleer wanneer.

Hans Wortel

Loading