WAT KUNNEN WE DOEN…

Ja, wat kunnen we doen? De hamvraag die iedereen zich stelt die ziet wat er is aan het gebeuren. Zij die die iets anders zien, stellen zich deze vraag niet. Zij denken immers dat we slechts in een gezondheidscrisis zitten, en dat we er alles aan moeten doen om daaruit te komen.

En daar zit hem nou precies het probleem. Als je niet helder hebt wat er precies op je af komt, dan kun je ook niet de juiste dingen doen. Je staat als het ware voor een spoorwegovergang. Je hoort een trein komen … je kijkt naar links … je ziet niks … je loopt verder … BOEM. De trein kwam van rechts…

Om het tij te keren, zal er genoeg massa moeten zijn om de veranderingen te realiseren. Dat betekent niet dat de meerderheid mee hoeft te gaan, maar wel een aanzienlijk percentage. Zolang echter de meeste mensen naar links kijken, zullen er eerst nog meer slachtoffers vallen. De trein dendert immers door, en maakt geen onderscheid wie er op dat moment over het spoor loopt.

Het gaat dus om bewustzijn. Het bewust zien wat er gebeurt. Mensen overtuigen lukt zelden, zelfs als je met allerlei data en feiten komt. Men zal het simpelweg wegwuiven als “Fake News.” Uiteindelijk kan de mens alleen zichzelf overtuigen.

Hoe? Doordat men ziet dat die trein allerlei levens opeist. Door steeds dichter bij het spoor te komen, en het geluid van de trein steeds voelbaarder wordt in ons eigen hart. Want alleen als het hart in beweging komt, dan gebeurt er iets. Dan gaat het hoofd ineens open en komt de informatie tot ons om te zien wat er aan de hand is.

Uiteindelijk zullen we massaal “NEE” moeten gaan zeggen. Niet meer meedoen met de maatregelen die nu zoveel lijden toebrengen aan de wereld. Aan de economie … de samenleving … het individu. En dan een nieuwe maatschappij bouwen. Gebaseerd op vrijheid … op verbinding … op vriendelijkheid. Met nieuwe leiders die deze waarden het beste vertegenwoordigen.

Tot die tijd zal ieder voor zich moeten nagaan wat je kunt doen in je eigen kring. Het vergt moed, zeker. Maar ook tact. Doe geen domme dingen, waar alleen jij straks de dupe van wordt. Kijk wanneer mensen openstaan, en dan zeg wat je te zeggen hebt. Want wanneer mensen het zelf niet willen zien, zal elke poging alleen maar leiden tot meer verwijdering.

Blijf zelf kritisch kijken, denken, en voelen omtrent alle informatie die tot je komt. Trap niet in de val om alleen maar datgene tot je te nemen wat jouw overtuigingen bevestigt. Blijf open staan. Wees kritisch omtrent alles. Vooral je eigen mening. Klopt het wel? Hoe weet ik dat zeker? Misschien mis ik iets?

Dit soort vragen helpt je om alert te blijven, om in je centrum van bewustzijn te blijven. Kom uit je grot. En wandel, of peddel, naar het licht. Dan kom je steeds dichter bij jouw waarheid. En die vind je niet in je hoofd. Wel in je hart…

Angelo Meijers, 9 aug, 2020

Loading