Simone (19) haalde op 1 mei het Moderna-vaccin, nu moet haar moeder haar uitvaart regelen

De 19-jarige studente Simone Scott haalde op 1 mei vol trots haar tweede dosis van het Moderna-coronavaccin. Nu is haar moeder bezig om haar uitvaart te regelen. Na de prik kreeg Simone te maken met myocarditis. De aandoening resulteerde op 16 mei in een hartstilstand.

Artsen probeerden nog van alles om de jonge vrouw te redden, waaronder een harttransplantatie, maar dat mocht niet meer baten. Op vrijdagochtend stierf ze in een ziekenhuis in Chicago. Haar ouders proberen te begrijpen wat er met Simone is gebeurd en waarom ze niet zijn geïnformeerd over het feit dat coronavaccins myocarditis kunnen veroorzaken.

Het CDC, het Amerikaanse RIVM, bagatelliseerde het risico op myocarditis bij jonge mensen. Op 17 mei, de dag nadat Simone een hartstilstand had gekregen, meldde het CDC ‘relatief weinig meldingen van myocarditis’ te hebben gekregen.

Het heeft zeker een rol gespeeld

De artsen van Simone hebben nog steeds niet bevestigd dat het vaccin heeft geleid tot de hartstilstand. “Ik ben bang dat we nooit zullen weten wat er met Simone is gebeurd,” zei haar vader Kevin Scott op zondagavond. “Ik vermoed dat het door het vaccin komt. Het heeft zeker een rol gespeeld.”

De jonge vrouw volgde de coronamaatregelen trouw op: ze droeg altijd een mondkapje en toen vaccinaties in de staat Illinois beschikbaar kwamen voor jongere mensen, maakte ze meteen een afspraak.

Na haar eerste dosis op 3 april kreeg ze ook last van bijwerkingen en daar is ze nooit volledig van hersteld, zeiden haar ouders. Ze moest steeds hoesten en voelde zich moe. Na haar tweede dosis kreeg ze ook last van neusbloedingen. Haar arts zei dat ze waarschijnlijk last had van allergieën.

Haar ouders hopen dat haar verhaal mensen bewust maakt van de risico’s

Op 16 mei was Simone te duizelig om uit bed te komen of te eten. Ze kon niet lopen en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis kregen haar ouders te horen dat hun dochter een hartstilstand had gekregen.

Vrijwel meteen werd ze gediagnosticeerd met myocarditis, een hartontsteking. Na diverse ingrepen zeiden de artsen dat haar hart niet leek te herstellen. Ze kreeg een harttransplantatie, maar haar longen waren ernstig beschadigd en de medicijnen die ze kreeg tegen afstoting hadden geleid tot ernstige longinfecties.

Op 11 juni, afgelopen vrijdag, zeiden haar artsen dat ze niets meer konden doen en dat het tijd was om afscheid te nemen. Haar ouders hopen dat haar verhaal mensen bewust maakt van de risico’s.

9 for news

Loading