86% kinderen die deelnamen aan vaccinproef Pfizer kreeg last van bijwerkingen

Document onthult: 86% kinderen die deelnamen aan vaccinproef Pfizer kreeg last van bijwerkingen

in Buitenland 30 mei 2021

Uit een ‘factsheet’ van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA blijkt dat 86 procent van de kinderen die deelnamen aan een vaccinproef van Pfizer last kreeg van bijwerkingen, variërend van ‘mild’ tot ‘ernstig’.

Tijdens vaccinproeven kregen kinderen van 12 tot en met 15 jaar mRNA-vaccins toegediend, waarna hun cellen spike-eiwitten aanmaakten die in hun bloed terechtkwamen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze spike-eiwitten de bloedvaten beschadigen. Er kunnen vervolgens bloedstolsels en blauwe plekken ontstaan. Ook kunnen mensen een beroerte of longembolie krijgen.

86 procent

Op pagina 25, 26 en 27 van de factsheet staan tabellen waarin is weergegeven hoeveel proefpersoontjes last kregen van bijwerkingen en om welke bijwerkingen het ging. Uit de tabellen blijkt dat de eerste dosis van het Pfizer-vaccin is toegediend aan 1127 kinderen. 1097 van hen kregen de tweede dosis. Wat is er met de overige 30 gebeurd?

Tijdens het experiment met het mRNA-vaccin kreeg 86 procent van de kinderen last van bijwerkingen. Na de tweede dosis kreeg bijvoorbeeld 39 procent van de kinderen koorts. 65 procent van de kinderen kreeg hoofdpijn na de tweede prik. Ook kregen ze rillingen, diarree, spierpijn, gewrichtspijn en moesten ze overgeven.

‘Significante stap’

En wat zegt de FDA? Die vindt dat de noodgoedkeuring voor het coronavaccin voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar ‘een significante stap is in de strijd tegen de coronapandemie’. Hierdoor kan een jongere populatie beschermd worden tegen corona zodat we dichter in de buurt komen van een terugkeer naar normaal en het beëindigen van de pandemie, aldus Janet Woodcock, waarnemend commissaris van de FDA.

Tijdens de vaccinproeven werd bij vier mensen de aangezichtsverlamming van Bell vastgesteld. Maar volgens de FDA was er ‘niet genoeg informatie beschikbaar’ om te kunnen bepalen of er sprake is van een causaal verband met het vaccin.

[Infowars]

Loading