9 for news Deep State . Jan. 2023

Afgelopen week waren in Amerika alle ogen gericht op de verkiezing van de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Pas na 15 stemrondes werd Kevin McCarthy verkozen tot voorzitter.

Tijdens de stemrondes gebeurde er iets opmerkelijks. Congreslid Dan Bishop stemde 11 keer tegen McCarthy, maar stemde uiteindelijk toch voor nadat hem was beloofd dat hij een nieuwe commissie zou mogen vormen om onderzoek te doen naar de schimmige activiteiten van overheidsagentschappen zoals de FBI en NSA.

Volgens Bishop vormen de politiediensten en de veiligheidsstaat een gevaar voor Amerikanen. De Twitter Files hebben laten zien dat dergelijke agentschappen samenwerken met social media om onwelgevallige informatie weg te moffelen, zoals het verhaal over de laptop van Hunter Biden en informatie over corona.

Dit kan niet zo doorgaan

Bishop somde een aantal inlichtingenoperaties op die volgens hem niet alleen illegaal zijn, maar ook on-Amerikaans. “Dit kan niet zo doorgaan,” zei hij.

Het congreslid vergelijkt zijn commissie met die van senator Frank Church uit de jaren zeventig. Die ontdekte dat inlichtingendiensten moordcomplotten smeedden, Amerikanen in de gaten hielden en zeer controversiële experimenten uitvoerden met betrekking tot hersenspoeling, die later bekend werden als project MK-ULTRA.

Gruwelijke daden

Sommige Amerikanen die het slachtoffer werden van deze experimenten, pleegden later gruwelijke daden, zoals Unabomber Ted Kaczynski, maffiabaas Whitey Bulger en sekteleider Charles Manson.

Een meerderheid van het Huis van Afgevaardigden nam een motie aan om een nieuwe commissie te vormen.

Bishop heeft de Deep State alvast gewaarschuwd: “We komen achter jullie aan. ”

 

Loading