Nederlandse toparts: hele pandemie is een ‘geregisseerde mind control’

in Mens en Dier 23 mei 2021

De Twentse hartchirurg en hoogleraar Jan Grandjean is zeer kritisch over de corona-aanpak. Hij is tegen de anderhalvemetersamenleving, de mondkapjes die niet werken en de testsamenleving. De arts noemt de hele pandemie een ‘geregisseerde mind control’.

“Met de virologen aan de microfoon, waarvan er twee maar weinig expertise van mensen hebben, omdat ze dierenarts zijn. Met het RIVM aan de versterker, met alleen aandacht voor het virus, maar niet voor de volksgezondheid in bredere zin. De journalisten als de luidspreker; want wat is deze groep weinig kritisch geweest! Andersdenkenden hebben geen rol kunnen spelen. En tenslotte de regisseurs van deze mind control: Rutte en De Jonge,” zegt Grandjean, die dit jaar met pensioen gaat, in gesprek met Tubantia.

De wereld gaat volgens de hartchirurg niet kapot aan het virus, maar aan de mensen eromheen. “Er is een angst gecreëerd die ik op z’n minst schandalig vind.” Hij wijst er verder op dat de meeste mensen niet doodgaan aan corona, maar met corona.

De coronasterfte op de gehele bevolking is maar 0,03 procent

Afgelopen jaar uitte Grandjean als één van de eerste topartsen openlijk kritiek op het Nederlandse coronabeleid. Hij deed dat samen met anesthesioloog Alaattin Ozdemir en staat er nog steeds achter.

Het tweetal verdiepte zich begin vorig jaar uitgebreid in de verspreiding van het coronavirus. Hun conclusie luidde toen: “In de griepperiode van twee jaar geleden, vorig jaar en nu, vallen geen significante verschillen in het totaalcijfer te ontdekken. De coronasterfte op de gehele bevolking is maar 0,03 procent.”

 

 

Loading