Aanklacht bij Strafhof

Aanklacht bij Strafhof: BPOC2020 slaat handen ineen met Poolse, Zweedse, Britse en Amerikaanse advocaten

De BPOC2020 slaat de handen ineen met Noorse, Zweedse, Deense, Poolse, Slowaakse, Britse en Amerikaanse advocaten. Zij hebben zich aangesloten bij de aanklacht die is ingediend bij het Internationaal Strafhof.

De aanklacht betreft foltering en misdaden tegen de menselijkheid in vereniging gepleegd en is ingediend tegen ieder afzonderlijk lid van het demissionaire kabinet en tegen de afzonderlijke bewindspersonen van de landen waarmee wordt samengewerkt.

Als een nieuwe regering het beleid voortzet, zal ook tegen alle nieuwe bewindspersonen een aanklacht worden ingediend.

Door het Strafhof is een zaaknummer en een onderzoeker toegewezen. De Noorse, Deense, Britse en Slowaakse advocaten hebben inmiddels ook een zaaknummer en onderzoeker toegewezen gekregen, laat de BPOC2020 weten. Aankomende week gaat de commissie de samenwerking met de advocaten verder bespreken.

Nauwe samenwerking met Reiner Fuellmich

De commissie heeft sinds oktober vorig jaar een uitgebreid archief opgebouwd, dat nog steeds wordt uitgebreid door middel van de verhoren die nu en in de toekomst gewoon door zullen gaan. Het archief dient als bewijslast.

Daarnaast werkt de BPOC2020 samen met advocaat Reiner Fuellmich. Afgelopen week bracht de commissie een bezoek aan hem. Tijdens dat bezoek hebben de partijen besloten nauw te gaan samenwerken. Fuellmich gaf aan meerdere facetten van de BPOC2020 te willen toepassen binnen zijn eigen commissie.

Bron. 9 for news

Loading