9 for News. Rozanne Hertzberger

 

Foto: Thierry Baudet: (Room for Discussion CC BY 3.0)

Rosanne Hertzberger geeft Engel en Baudet gelijk: ‘Welke ‘complottheorie’ is er over een jaar realiteit?’

in Mens en Dier 13 november 2021 12:10 68 Reacties

Toen Willem Engel en Thierry Baudet in 2020 zeiden dat er een digitaal paspoort gaat komen waarmee mensen die zich niet twee keer per jaar laten vaccineren de toegang wordt ontzegd tot de samenleving, werden ze uitgemaakt voor wappie en complotdenker.

In 2021 kondigden Rutte en Hugo de Jonge aan dat er een digitaal paspoort komt waarmee mensen die zich niet twee keer per jaar laten injecteren, worden geweerd uit de samenleving.

Noem mij maar een wappie

NRC-columnist en microbioloog Rosanne Hertzberger geeft Engel en Baudet gelijk. “Dus. Welke ‘complottheorie’ is er over een jaar realiteit?” vraagt ze. Is het A) en de 14 prikken uit het Rijksvaccinatieprogramma worden aan het paspoort toegevoegd, B) gegevens uit het BKR-register over openstaande schulden, C) gegevens van justitie en verzekeraars, D) het paspoort wordt gekoppeld aan de gezichts/nummerbordherkenning van de snelwegsurveillance en wie ongevaccineerd probeert te ontsnappen uit zijn huis wordt per auto van de weg geplukt in naam van de volksgezondheid.”

“Noem mij maar een wappie, maar ik zal me hiertegen verzetten,” benadrukt Hertzberger, die zich ‘ernstig zorgen maakt’ over dit land, zijn bestuur en zijn intellectuelen.

Ik heb een fout gemaakt

“En ik heb een fout gemaakt door er niet uitgebreider over te schrijven in NRC vandaag (want ik heb tot het laatste moment gedacht dat ze toch niet zo gek zouden zijn),” schrijft ze.

Baudet reageert: “Siert je om je fouten toe te geven. Het is ook haast niet voorstelbaar wat ze van plan zijn en ons aandoen. Benieuwd wanneer je ook gaat inzien dat die vaccinaties levensgevaarlijk zijn en bovendien nagenoeg zinloos tegen corona, een ziekte die trouwens even ernstig is als griep.”

Loading