NIEUWE PENITENTIAIRE INRICHTING.

Zaandam heeft er en nieuw complex bij.

De kosten, zo’n slordige 300 miljoen euro.
Maar,….dan heb je ook wat.
En wat ook belangrijk is, is dat de criminelen in een goede, op hen afgestemde accommodatie worden ondergebracht.
(Zie onderstaande tekst).

“ Het Justitieel Complex Zaanstad voldoet aan alle eisen en normen van deze tijd, bijvoorbeeld in het kader van daglichttoetreding en ventilatie en biedt tevens aansluiting op de moderne ICT-technologie en beveiliging. De inrichting biedt mogelijkheden tot maximale zelfredzaamheid (individuele bewegingsvrijheid) van justitiabelen, ter voorkoming van hospitalisatie en betere voorbereiding op terugkeer in de samenleving” .

“Deze nieuwe inrichting biedt plaats aan meer dan 1.000 justitiabelen, waaronder ook gedetineerde psychiatrische patiënten. Voor hen is er speciale zorg in een inpandige kliniek, het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). De inrichting is multifunctioneel en flexibel in bestemming. Behalve het PPC, de EZV en de luwte afdeling, zijn vrijwel alle cellen uitgevoerd als meerpersoonscel. Per 1 juni 2016 is het PPC in gebruik genomen en begin september 2016 volgen de gevangenis en het Huis van Bewaring”.

Fantastisch toch dat misdadigers en ander volk dat niet deugt zo goed wordt opgevangen.

De ouderen daarentegen worden “ getrakteerd” op pyjama dagen en zijn veelal afhankelijk van inzet van familie, vrienden en kennissen. Onze bedrieglijke regering noemt dat participatiemaatschappij. Mensen die veelal een arbeidsverleden achter de rug hebben waaraan Rutte en menig ander politicus een puntje aan kunnen zuigen, worden in de kou gezet. Pensioenen worden niet geïndexeerd en de opperapen die in de raden van bestuur zitten, verrijken zich alsmaar meer (zie Zwarte Zwanen van Cees Grimbergen).

Maar, onze criminelen worden gekoesterd en voor hen mag het aan niets ontbreken.

De politiek, van onder andere Rutte, die niet of nauwelijks van het pluche af te slaan is, moet verdwijnen. Maar middels de media worden er helaas nog vele burgers op het verkeerde been gezet. Zij worden bang gemaakt middels drogredeneringen.

Maar het is slechts een kwestie van tijd. Er komt een moment en daarvan ben ik overtuigd, dat alle ogen open gaan en er gekozen zal worden voor mensen die de medeburger primair stellen, dus boven de eigen carrière en de eigen portemonnee. Laten wij hopen dat die tijd niet ver van ons af ligt.

Hans Wortel

Loading