Nederlandse man krijgt bloedproppen na Pfizer-prik en overlijdt

Vandaag ontving de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 mensen die in hun naaste omgeving te maken hebben gehad met sterf- en ziektegevallen na vaccinatie. De komende weken zullen vaccinologen aangeven of er mogelijk sprake is van een oorzakelijk verband tussen de gevallen en de vaccins. Als dat zo is, dan neemt de commissie dat mee in de klacht die zij bij het Internationaal Strafhof heeft neergelegd.

De 91-jarige vader van Arie Dirk Schreuders overleed korte tijd nadat hij de eerste prik van het Pfizer-vaccin had gekregen. “Mijn vader was van de ‘oude stempel’ en volgde het reguliere nieuws op de NOS en via de krant De Gelderlander. Hij nam trouw aan wat er wordt gezegd, ook door zijn arts, de dominee en de politici op tv. Hierdoor heeft hij besloten zijn eerste vaccinatie van Pfizer te nemen, die op 5 februari is toegediend,” verklaarde hij bij de BPOC2020.

Wilde niet hetzelfde meemaken

De ochtend na de vaccinatie belde zijn vader zijn zus met de mededeling dat hij geen kracht meer had. Hij leek uitdrogingsverschijnselen te hebben. De dagen daarna was hij vermoeid, voelde hij zich niet lekker, en had hij last van hoofdpijn, spierslapte en geen eetlust meer. De huisarts stelde vast dat hij ook hartritmestoornissen had.

Na enkele weken knapte de vader van Schreuders weer wat op. Hij raadde zijn vader af om de tweede prik te halen. “Hij wilde niet hetzelfde meemaken als na de eerste vaccinatie en heeft daarom het advies opgevolgd.”

Hersenbeschadiging

Op 16 april ging het opnieuw mis. Zijn vader was wederom sterk verzwakt en had geen energie. Hij bleek een longontsteking en een bloedprop in zijn been te hebben, die werd verwijderd. Uit een hersenscan bleek bovendien dat hij enkele dagen of weken daarvoor een bloedprop in zijn hersenen had gehad, die tot hersenbeschadiging had geleid.

Er kwam een tweede longontsteking bij, maar medicatie mocht niet meer baten. Op 14 mei is hij vredig ingeslapen. Schreuders benadrukte dat zijn vader nooit longontstekingen of bloedproppen heeft gehad.

 

Loading