Verkiezingen 2017

Vanaf 14 oktober 2010 tot en met 5 november 2012 Rutte I. Vanaf 5 november 2012 Rutte II.

De tweede kamer verkiezingen vinden, zoals bekend, plaats op 15 maart 2017.

Weet u nog,….”geen cent naar Griekenland”.  En Zijlstra,…..”Jihadstrijders berechten volgens het oorlogsrecht”. De werkelijkheid is dat juist deze mensen eerder bevoordeeld worden dan dat de VVD ook maar enigszins haar beloftes nakomt. Ook van het opvangen in de eigen regio van vluchtelingen kwam helemaal niets terecht.

En de 1.000,00 euro???? Inderdaad, eveneens een loze belofte of beter verwoord een leugen. En,…niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek. Ook dit betreft een leugen. Kijk eens wat dit kabinet met ons zorgstelsel heeft gedaan. Mensen mijden specialisten omdat zij de kosten/eigen risico niet kunnen betalen. Ouderen worden bestolen en moeten, ook al zijn zij daartoe niet in staat, langer thuis wonen. Weet u nog het referendum. Rutte doet er niets mee.

Je moet wel een volkomen naïeveling zijn om nog enige waarde te hechten aan de woorden van Rutte. Op het gebied van veiligheid maakt Rutte het helemaal. IS zegt “wij sturen onze mensen mee met vluchtelingen”, maar Rutte zegt dat IS dat niet doet.

Met een stalen gezicht beweert Rutte, met de verkiezingen in het zicht, dat hij uitbreiding van Europa niet ziet als een verheven ideaal. Wat Rutte echt bedoelt, dat zegt hij niet. Europa kost de werkende Nederlander handenvol geld. Ten koste van verworvenheden waarvoor soms jarenlang is gestreden.

De regerende politiek weet op maestroachtige wijze ons burgers zand in de ogen te strooien. De meest doorzichtige drogredeneringen worden als waarheid verwoord en verdedigd. De truc is simpel. Verzin een verhaal waar geen zinnig mens uitkomt en leg uit dat je een en ander slechts kunt begrijpen als je, net als zij, ter zake kundig bent. Uiteraard klinkklare onzin. Als je tien spelers (leden) hebt waarvan er zes niet in staat zijn de eigen broek op te houden, wie zou dat dan betalen…….Inderdaad,…wij de Nederlandse burgers!  Je behoeft geen professor te zijn om tot die conclusie te komen. Een gezond boerenverstand is voldoende.

Van harte hoop ik dat wij burgers geleerd hebben van de afgelopen kabinetsperioden.

Hans Wortel

Loading