160 miljoen voor twee schilderijen. (21 sept. 2015)

Rem eenRem twee

Honderdzestig miljoen euro’s voor twee Rembrandts. En wie betaalt? Jet Bussemaker(Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën) 80 mil.

(De andere helft moet worden bijeengeschraapt door het Rijksmuseum). Echter, voor zover ik het begrijp worden zowel Jet als Jeroen al door de belastingbetaler onderhouden (de overheid heeft geen geld van zichzelf). Dat zij dan, in hun gesubsidieerde functie, er ook nog eens voor kiezen om zoveel geld uit te geven aan wellicht prachtige schilderijen in plaats van het geld te besteden aan bijvoorbeeld verzorgingshuizen, verbaast mij zeer.

De “Ouderen” u weet wel, de mensen die ervoor hebben gezorgd dat Nederland weer werd opgebouwd na de tweede wereld oorlog, worden door dit kabinet volkomen in de kou gezet en uitgekleed. En zoals u ook weet, moet er nog aldoor worden gecollecteerd om onderzoek naar kanker en dergelijke te realiseren en dat terwijl er veel geld over de balk wordt gegooid en over de landsgrens verdwijnt. Dat de regering mee gaat betalen aan de aankoop van twee schilderijen is een gotspe. Het is, te doen gebruikelijk, de burger die wordt gemanipuleerd en uiteindelijk helemaal niets in te brengen heeft.

Hans Wortel

 

Loading