Canadese oppositieleider Pierre Poilievre (Nine For News)

NineForNews.nl

00:00 / 02:05

Zondag kwamen vele duizenden mensen af op een bijeenkomst in Toronto waar de Canadese oppositieleider Pierre Poilievre verandering beloofde na het vertrek van Trudeau.

Poilievre, die al maanden een ruime voorsprong heeft op Trudeau in de opiniepeilingen, heeft zondag een nieuwe campagne gelanceerd, gericht tegen een forse verhoging van de CO2-taks die op 1 april moet ingaan.

Controle over hun leven

De oppositieleider heeft ook de oorlog verklaard aan het World Economic Forum. “Wij zullen betrokkenheid van onze ministers en parlementsleden bij het World Economic Forum verbieden,” zei hij, waarna er luid gejuich klonk.

“Er zal geen verplichte digitale identiteit komen,” vervolgde Poilievre. “Geen central bank digital currency.” Ondertussen bleef de uitzinnige menigte juichen.

“We geven mensen hier in dit land weer controle over hun leven.”

Ondertussen wil Trudeau mensen die ‘haatzaaien’ levenslang geven.

Dit moet afgelopen zijn

Eerder haalde Danielle Smith, de premier van de Canadese provincie Alberta, in een interview uit naar het WEF. “Waarom zouden we in hemelsnaam iets te maken willen hebben met het World Economic Forum? Dit moet afgelopen zijn,” zei ze, verwijzende naar een samenwerkingsverband dat de gezondheidsdienst van Alberta midden in de pandemie sloot met het WEF.

Smith zei het onsmakelijk te vinden dat miljardairs opscheppen over hoeveel invloed ze hebben op politieke leiders, zoals ‘het hoofd van die organisatie heeft gedaan’.

“Zolang die organisatie opschept over hoeveel invloed zij heeft op politieke leiders, wil ik er niets mee te maken hebben,” benadrukte Smith. “Mijn focus ligt hier in Alberta: het oplossen van problemen voor de inwoners van Alberta.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Loading