Onderzoekers trekken aan de bel

coronavaccins veroorzaken mogelijk dodelijke hersenziekte

in Gezondheid 13 mei 2021 19:00 69 Reacties

De mRNA-vaccins van Moderna en Pfizer veroorzaken mogelijk dodelijke hersenaandoeningen. Dat blijkt uit een review, schrijft National File. Het onderzoek van Stephanie Seneff van het Massachusetts Institute of Technology en dr. Greg Nigh is deze week gepubliceerd in het International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research.

De review borduurt voort op het werk van dr. J. Bart Classen, die afgelopen maand een paper publiceerde over de mogelijke link tussen prionziekten, waar onder andere de gekkekoeienziekte onder valt, en coronavaccins.

De onderzoekers zien aanwijzingen dat het spike-eiwit van Sars-CoV-2 zich kan gedragen als een prion. De ziekte ontleent zijn naam aan het uiterlijk van het hersenweefsel onder de microscoop: de dode, verdwenen zenuwcellen laten ‘leegten’ achter.

Gevaarlijke stap

Even technisch: de mRNA-vaccins zijn ontworpen met een aangepaste sequentie waarbij twee aminozuren in het fusiedomein zijn vervangen door proline, ook een aminozuur. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat het eiwit openblijft en niet versmelt met het membraan. Volgens Seneff en Nigh is dit een ‘gevaarlijke stap’ richting het misvouwen van eiwitten, wat mogelijk leidt tot prionziekte.

In het geval van bijvoorbeeld de gekkekoeienziekte wordt het brein aangetast als gevolg van het misvouwen van eiwitten. Het CDC, het Amerikaanse RIVM, vermeldt dat prionziekten altijd dodelijk zijn.

Geen goede trackrecord

Seneff en Nigh stellen dat de eiwitten die worden voortgebracht door de RNA-fragmenten op zijn minst bijdragen aan celstress die aan prionen gelinkte veranderingen in het spike-eiwit uitlokken. Pfizer beweert dat de RNA-fragmenten ‘waarschijnlijk’ geen eiwitten zullen voortbrengen omdat wordt ‘aangenomen’ dat ze snel worden afgebroken in de cel.

Toen Classen zijn onderzoek publiceerde, verwezen ‘factcheckers’ naar verklaringen van Pfizer waarin wordt beweerd dat haar mRNA-vaccin niet kan leiden tot de vorming van hersenprionen. Kunnen we de vaccinmaker vertrouwen? De farmareus heeft op dit terrein geen goede trackrecord. Pfizer kreeg in 2009 een boete van 2,3 miljard dollar wegens off-labelgebruik. In juli 2013 maakte Pfizer daarnaast een boete bekend van 491 miljoen dollar wegens het promoten van niet-geregistreerd gebruik van het medicijn sirolimus

 

Loading