Insecten eten: Laten we er eens in duiken!

Krekels worden door de VN/WEF gepromoot als alternatief voor boerenbedrijf – dus laten we er aandacht aan besteden!

Dr. Robert W Malone – 25 augustus 2022

Ja, het eten van insecten is een ding, en het World Economic Forum, is aan het onderwijzen over het hoe en waarom van het eten van insecten! Want het eten van insecten is allemaal om je steentje bij te dragen aan het “redden van de planeet”, toch?

Je weet wel, de VN Agenda 2030 – die 30% van het land zal onttrekken aan landbouwproductie.

En in de VS hebben we Biden met zijn 30×30 plan om 30% van het Amerikaanse land en water te behouden – meer dan 300 miljoen ha – tegen 2030

Dat is dus een voorbeeld van hoe de VN wil dat wij allemaal ons steentje bijdragen om “de wereld te redden”, en zij geloven dat het eten van insecten daar een groot deel van uitmaakt!

Of we het leuk vinden of niet – het gebeurt. “Aspire Groups” is de belangrijkste commerciële motor (fabrikant) achter de drang om krekels als voedsel te gebruiken in Noord-Amerika.

Aspire vermeldt hun belangrijkste bron van initiële financiering als de “Hult Prize” van 1 miljoen dollar in 2013. Het kostte veel zoekwerk om uit te vinden wie de Hult Prize financiert – het blijkt dat deze wordt gefinancierd door Bertil Hult en wordt “gesteund” (gefinancierd?) door de Verenigde Naties. Dus daar is uw link – terug naar de VN en hun strategische partner, het World Economic Forum.

Kijk maar eens naar de “Aspire Group” en hun nieuwe “fabriek” voor krekels. Ja – dat is wat het wordt genoemd… door de Canadian Manufacturing handelsgroep.

Taalgebruik alstublieft! Krekels zijn insecten – ze worden NIET geproduceerd. Ze leven. We “vervaardigen” geen kippen, vee of mensen. Krekels zijn geen synthetisch product. Ze zijn geen amalgaam en ze worden niet aan de lopende band geassembleerd. Het zijn levende wezens, geen plastiek!

Het lijkt mij dat Aspire een krekel farm is, geen krekel fabriek. Eerlijk gezegd. Hoe dom denken ze dat we zijn? Door krekels te etiketteren als een gefabriceerd product, hopen ze dat we onze weerstand vergeten.

“Zij” zullen dit voedseladditief toevoegen aan alles van crackers tot dierenvoeding.

Wanneer één enkele fabriek onmiddellijk 9000 ton (9 miljoen kg) krekels per jaar kan beginnen te produceren en ze aan de voedselvoorziening kan toevoegen, dan hebben we een probleem (en niet alleen in River City).

Natuurlijk, krekelmeel duikt nu al op in allerlei soorten voedsel

Krekelproducten verkocht bij Amazon (een zoektocht bij Walmart leverde dezelfde soorten voedsel op).

Maar verraderlijker dan de voedingsmiddelen die worden geëtiketteerd als bijproducten van krekels – zijn de producten die niet als zodanig worden geëtiketteerd. Zoals de nieuwe junk food producten die naar de buurtwinkel komen:

De tekst hieronder komt uit een Aspire document. Een paar punten vallen op:

 • Krekels worden gebruikt als een ingrediëntleverancier (dus, je krijgt geen inspraak in het eten ervan – tenzij je elk voedseletiket ZEER zorgvuldig leest). Krekelmeel is hun belangrijkste product. Krekelmeel kan in bijna alles worden verwerkt.
 • De Verenigde Naties staan in het middelpunt van dit streven om ons insecten te laten eten. Aspire Foods en haar computer AI project rond het kweken van krekels is opgenomen in de top tien van uitmuntende projecten om de VN duurzame voedsel doelstellingen te bevorderen – in het bijzonder in NOORD-AMERIKA.
 • Het is duidelijk uit dit alles dat krekelmeel is een nieuw belangrijk ingrediënt dat zal worden verwerkt in bewerkte en ultra-verwerkte voedingsmiddelen. Hé, meer eiwitten, toch?

  Het zit zo – krekels eten moet een keuze zijn. Die keuze moet zorgvuldig worden beoordeeld, want dit is het zoveelste experiment op mensen. Ja, het is waar dat mensen over de hele wereld insecten eten. Maar gedroogd krekelmeel dat gebruikt wordt in ultra-verwerkt voedsel heeft elementen die anders kunnen zijn dan het eten van een kleine hoeveelheid wilde insecten.

  Het feit dat iemand een briljant idee heeft, gesteund door de WEF-bedrijven (zoals het Blackrock-fonds) en bepleit door zowel de Canadese regering als de VN, maakt het nog niet noodzakelijk dat het een duurzaam idee is of zelfs maar een veilig idee.

  Als land eenmaal uit de landbouw is gehaald, komt het niet op magische wijze weer tevoorschijn als je het nodig hebt. Wat als dit experiment met het westerse dieet niet werkt?

  Het kweken van krekels.

  Het WEF gelooft dat boeren het geweldig zullen vinden dat ze fabrieksarbeiders kunnen worden in plaats van landarbeiders. Waarom? Omdat ze dan niet te maken krijgen met dieren, buiten zijn of viezigheid! God verhoede – dat mensen naar BUITEN moeten! Nu kunnen we een einde maken aan al die lelijkheid op de werkplek door gewoon insecten te eten!

  Vanuit het oogpunt van de boer zal het houden van insecten radicaal anders zijn dan het houden van schapen, varkens of vee. Geen last meer van modder, viezigheid en vuiligheid. Geen zware zakken voer meer verplaatsen. En vergeet het naar buiten moeten in weer en wind om met vee om te gaan. De behoefte aan investeringen in materieel zal ook anders zijn. Dit is landbouw op een veel kleinere schaal, waardoor er minder grote en dure machines nodig zijn.

  Allergieën voor krekels.

  Veel mensen kunnen allergisch zijn voor het eten van krekels. In feite kan dezelfde groep mensen die allergisch zijn voor schaaldieren, ook allergisch zijn voor het eten van krekels. Dit maakt het problematisch om krekelmeel overal in te verwerken. Nu, ik denk dat de AI “productieprocessen” die voor krekels worden ontwikkeld, zullen worden toegepast op andere insecten. Blijf dus uitkijken naar wormen en wie weet wat nog meer die weldra hun intrede zullen doen.

  Het onderzoek naar het eten van krekels en insecten is niet zo uitgebreid. Waarschijnlijk omdat niemand wist dat de VN, het WEF, en de Canadese regering het kweken van krekels zo’n hoge prioriteit zouden geven. Toch?

  Risico’s aan het eten van krekels?

  Een van de grootste problemen is dat krekels dragers blijken te zijn van diverse ziekteverwekkers

  Eén studie vond parasieten in meer dan 81% van de insectenkwekerijen. In 30% van die gevallen konden de gevonden parasieten mogelijk ziekten veroorzaken bij de mens

  Het proefmateriaal bestond uit monsters van levende insecten (imitaties) van 300 huishoudelijke kwekerijen en dierenwinkels, waaronder 75 meelwormkwekerijen, 75 huiskrekelkwekerijen, 75 Madagaskar kakkerlakkenkwekerijen en 75 migrerende sprinkhanenkwekerijen. In 244 (81,33%) van de 300 (100%) onderzochte insectenkwekerijen werden parasieten aangetroffen. In 206 (68,67%) van de gevallen waren de geïdentificeerde parasieten alleen pathogeen voor insecten; in 106 (35,33%) gevallen waren de parasieten potentieel parasitair voor dieren; en in 91 (30,33%) gevallen waren de parasieten potentieel pathogeen voor mensen. Eetbare insecten zijn een onderschat reservoir van menselijke en dierlijke parasieten.

  Andere studies tonen aan dat het exoskelet van krekels, dat uit chitine bestaat, kankerverwekkend kan zijn en het immuunsysteem kan activeren.

  In het algemeen moeten wetenschappers meer onderzoek doen om de potentiële risico’s van het eten van insecten zoals krekels beter te begrijpen.

  Er is echter een uitstekende Bron: Thread Reader over dit onderwerp, en ik stel voor dat iedereen die geïnteresseerd is in onderzoek over dit onderwerp, deze link volgt.

  In de VS

  Hoewel Aspire Foods, met financiële bijdragen van de Canadese regering, hun eerste “fabriek” in Canada heeft opgezet, zijn zij een in de VS gevestigd bedrijf. Zij zijn opgericht in Austin, Texas. Volgens Aspire beschouwt de VN de krekelteelt in Noord-Amerika als een topprioriteit.

  Dus, Texas – wat denk je over krekel gebaseerd voedsel dat binnenkort naar uw staat komt?

  Wat denken andere politici in Canada?

  De Conservatieve Partij van Canada parlementslid en leiderschapskandidaat Dr. Leslyn Lewis bestrafte de huidige cancel-cultuur kruistocht tegen rood vlees door het promoten van insecten als een bron van voedsel met deze tweet.

 • Bron: Eating Bugs: Let’s Dig into It! – by Robert W Malone MD, MS

Loading