VALT HET NOG STEEDS MEE… Angelo Meijers

“Het valt wel mee, nog even volhouden, kijk eens wat we allemaal nog wel kunnen.” Voor iedereen die het nog steeds gelooft, dit schrijven is voor jou. En ook al is het niet leuk om te horen, weet dat ik dit zeg niet omdat ik het leuk vind om je een uitbrander te geven. Ook heb ik geen enkel belang bij wat ik zeg anders dan dat ik ook in dezelfde wereld als jij verder moet, en ik dat liever in vrijheid en vrede wil doen dan in een staat van dwang en gevangenschap. Ik zeg dit omdat het de waarheid is. En die is niet altijd aardig.

Wake up! Als jij vindt dat het wel allemaal meevalt, dan ben je of stekeblind of je hart is op slot. Er zijn namelijk heel veel mensen die lijden, en dat al een hele tijd. Ouderen die hun dierbaren niet meer mogen zien in verzorgingstehuizen. Mensen die hun bedrijf naar de knoppen (hebben) zien gaan. Kinderen die van eenzaamheid een einde aan hun leven maken. Nee, het valt niet mee. En nee, velen kunnen dit niet nog even volhouden. En nee, er zijn heel veel dingen die we niet meer mogen. Dingen die we altijd als normaal beschouwden. Dingen waar je nu voor wordt beboet en zelfs gearresteerd.

En het erge is dat je het niet eens doorhebt. De veranderingen zijn zo geleidelijk gebeurd dat je niet eens meer het verschil merkt van hoe het was een jaar geleden en nu. Net als dat ik niet door heb hoe mijn kinderen groeien, omdat ik ze elke dag zie. Waar we inzitten is niet normaal. En dat zou jij ook nooit als normaal moeten zien.

Ik leef in Canada en hier zijn we al een paar stapjes verder. En ik hoop dat je luistert naar wat ik zeg. Ik kan hier niet alles beschrijven want dan zou ik een heel boek nodig hebben, dus ik gebruik een paar kleine voorbeelden. De quarantaine hotels zijn al volop in gebruik hier, pastoors van geloofsgemeenschappen worden gearresteerd en nu zijn er “gezondheidsautoriteiten” die stellen dat zelfs elke kerkganger achter slot en grendel zou moeten verdwijnen. Vandaag las ik een artikel van een familie van zes die uit de VS terugkwamen vanwege urgent familiebezoek en waarvan de PCR test 2 uur was verlopen (je moet binnen 72 uur na de test de grens over). Deze familie kreeg $18.000 boete (omgerekend 12.000 euro) en tevens zitten ze nu opgesloten in een quarantaine faciliteit. Mijn jongste zit de hele dag met een mondkap op in school, dus ook in de klas zelf. En als ik wil reizen naar een andere provincie, moet ik veertien dagen in quarantaine. Valt het nog steeds mee, denk je? Als jou dit zou overkomen, zou je dan nog steeds zeggen “kom op, effe volhouden joh”?

En dan de prik. Ook in ons land wordt er al geschreeuwd om verplichte vaccinatie. Alles om de ander te beschermen, natuurlijk. Dat is het verhaal terwijl er nog nooit is aangetoond dat mensen zonder symptomen iemand anders ziek kunnen maken. In Indonesië is het nu officieel, iedereen verplicht de prik anders 300 euro boete (wat voor velen meer dan een maandsalaris is) en geen toegang tot allerlei sociale voorzieningen. In Israël kom je zonder “groene pas” niet meer in hotels, restaurants en ook blijft het winkelcentrum gesloten. Denemarken, Zweden en IJsland overwegen “de pas” in te voeren op zeer korte termijn. En natuurlijk gaan andere landen snel volgen, ook al hoor je daar nu nog niks van. Zo gaat dat, stapje voor stapje, zonder dat je het merkt. Valt het nog steeds mee? Wat als jij dadelijk de supermarkt niet meer in komt?

Ook in Nederland komen er steeds meer berichten over ouderen die als ze weigeren het prikkie te nemen worden uitgesloten van activiteiten in verzorgingstehuizen en ook geen bezoek meer mogen ontvangen. Horeca, winkels, evenementen, ze zullen straks alleen maar mogelijk zijn als je kunt aantonen het wondermiddel genomen te hebben. En als je gezellig met je gezin in de natuur wilt wandelen, zal ook jou gevraagd worden aan te tonen dat jij gezond bent. Geen prikkie, dan even een testje. Anders, jammer dan, omdraaien. Oh, en als je echt denkt dat dit prikkie jou weer je vrijheid teruggeeft, heb ik slecht nieuws. De WHO heeft al lang en breed uitgesproken dat ook al zou de hele wereld gevaccineerd worden, we nog minimaal twee jaar alle maatregelen intact moeten houden. Typisch he? Ook vreemd dat mensen die al geïnjecteerd zijn nog steeds besmet kunnen worden en dus ook anderen kunnen besmetten. Wat is dat dan voor spul wat je laat inspuiten? Valt het nog steeds mee en houd je nog effe vol?

Is dit de wereld waarin jij wilt leven? Als jij nog steeds besluit om je hoofd in het zand te houden en te denken dat alles wel meevalt en teruggaat naar het oude normaal als je even dat prikkie haalt, dan ben je niet alleen heel ver verdwaald van de realiteit, maar ook bezegel je het lot van al jouw broeders en zusters die het wel zien en die ook jou nodig hebben om dit onmenselijke beleid een halt toe te roepen. Jij bent dus de asociale en niet al diegenen die jij nu beschuldigt. Klinkt hard he…? Weet je hoe hard de mensen het hebben die al maandenlang voor van alles en nog wat worden uitgemaakt terwijl zij alleen maar strijden ook voor jouw vrijheid? Nee, dat valt echt niet mee.

Je kunt boos worden op me. Je kunt me voor van alles en nog wat uitmaken. Velen deden dat in het begin toen ik al zag waar het naar toe ging. Mensen die uit het communisme komen, voelden dit ook meteen aan. Jouw hersenspinsels maken geen enkel verschil in de uitrol van deze donkere agenda. Sterker nog, hoe meer je wegkijkt, hoe makkelijker de uitrol gaat. Ik weet het, je vindt het misschien ongeloofwaardig. Alleen als je weet waar het naar toe gaat, dan is alles volstrekt logisch wat er gebeurt. Alle maatregelen zijn net als wegwijzers die naar dezelfde richting wijzen. Zie je het niet, dan is alles toevallig. En kun je je wel of niet druk maken om elke individuele maatregel. Avondklok, ja of nee. Overdag opsluiten, ja of nee. Twee of drie mondkapjes op, ja of nee. Beetje meer testen, ja of nee. Prikkie halen, ja of nee.

Ik maak me daar niet meer druk om. Mij gaat het erom dat ik jou wil laten zien waar het heengaat. Want als je dat gaat zien, ga je je niet meer druk maken om elke klein detail. Maar ga je in je kracht staan en samen met hen die het ook zien proberen alle maatregelen zo snel mogelijk van tafel te krijgen. Zodat we weer echt kunnen leven in vrijheid. De politici gaan het niet doen, dat is wel duidelijk. Het moet gebeuren door jou en mij. Ja, inderdaad, we zitten samen in hetzelfde schuitje. En samen komen we hieruit. Als je tenminste mee wilt roeien…

Angelo Meijers,     febr. 2021

Loading