Politiek misbruik maken van een virus.

Na maanden van angst zaaien laat de regering Rutte nu de touwtjes weer een beetje vieren en moeten wij allemaal heel erg blij zijn.

In heel mijn leven heb ik nimmer zo’n slechte regering meegemaakt als de regering Rutte. Een overheid hoort haar burgers te beschermen en zeker geen angst aan te jagen. Van het begin af aan heeft deze regering, samen met vele andere regeringen m.i. misbruik gemaakt van het coronavirus.

Natuurlijk is dit virus besmettelijk en gevaarlijk voor medeburgers met onderliggende ziektes, dat zal niemand ontkennen. Maar de genomen maatregelen door de regering(en) zijn buitenproportioneel en richten ongelooflijk veel leed en schade aan (zowel financieel als emotioneel). Wanneer men gezond is, is er niet zoveel aan de hand. Na een paar dagen/of een week uitzieken kan men weer verder. Daarvoor hoeft niet een heel land in een lock down geplaatst te worden.

Onze ouderen, waarover de overheid zei dat wij die moeten beschermen tegen het virus met deze maatregelen, vereenzamen en kwijnen weg. Ook het nieuwe normaal dat deze overheid wil invoeren is een bron van ellende voor niets en is abnormaal.

Heel veel bedrijven gaan failliet of zijn al failliet gegaan. De maatschappij inrichten met in inachtname van 1,5 meter afstand is werkelijk absurd. In zo’n maatschappij moet men niet willen leven. Mensen hebben liefde en aanraking nodig van elkaar, dát is normaal. Wanneer dát de burgers onthouden wordt dan zullen er nog heel veel meer bedrijven failliet gaan aan deze ondoordachte acties. Men kan zich dan ook wel eens af vragen wie de kosten gaan dragen voor al die mensen die in de bijstand terecht gaan komen.

Onbegrijpelijk vind ik het dat niet veel meer mensen zich afvragen wat er nu werkelijk aan de hand is want als men zich zou verdiepen in het coronavirus en de wereldlijke sterftecijfers dan krijgt men een heel ander beeld van de werkelijkheid. Kijk naar de jaren 2017/2018. De griep van destijds heeft voor het dubbele aantal doden gezorgd, maar daar werd weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Binnenkort gaan de scholen weer beginnen en moet men in het openbaar vervoer een mondkapje gaan dragen. Zoals iedereen inmiddels wel weet is een mondkapje volkomen onzinnig. Het Virus is zo klein dat het door de mazen van het mondkapje kan komen dat men verplicht is te dragen. De mondkapjes die daartegen wel (iets) zouden kunnen helpen zijn de medisch goedgekeurde mondkapjes, maar die mogen de burgers niet dragen, daar worden ze zelfs voor bekeurd. Waar is de logica?

Inmiddels is het begin juni en mogen ook de bewoners van verpleeghuizen en woonzorgcentra weer (beperkt) bezoek krijgen. Maar waarom beperkt? Of het virus is gevaarlijk of niet. Bekend is inmiddels wel dat het coronavirus een mild virus is zoals de WHO dat in het begin al aangaf. Dus de angst is ongegrond en is ons bewust aangepraat door de overheid en MSM. Natuurlijk zijn daar redenen voor. Verdiep je maar eens in het Kalergiplan en/ of Agenda 21. Maar vele mensen doen daar geen moeite voor of willen niet zien wat er werkelijk aan de hand is omdat zij daarmee niet kunnen leven. Één ding is zeker, struisvogelpolitiek helpt niemand. Dus stop de lock down en laat iedereen weer de draad van het oude normaal oppakken voordat de maatregelen nog erger worden dan de kwaal.

Dat zowel de overheid als de MSM voor hun angstzaaierij ter verantwoording geroepen moeten worden is overduidelijk. Hopelijk zijn er partijen in de tweede kamer die krachtig genoeg zijn daar eens vragen over te gaan stellen.

Verder vertrouw ik erop dat bij de eerstvolgende verkiezingen in maart 2021 de bevolking de huidige regeringspartijen afrekent op alle begane miskleunen en onjuistheden.

Laten we andere partijen/bewegingen een kans geven te gaan regeren. De huidige regering heeft er m.i. niets van terecht gebracht en Nederland in de uitverkoop gedaan. Met een nieuwe regering (en hopelijk een Nexit) blijft er misschien nog iets van Nederland over.

Loes Ansink

Loading