Bekende BBC-presentatrice (44) gestorven aan bloedstolsels na coronavaccin

in Mens en Dier 28 mei 2021

Een bekende radiopresentatrice van de BBC kreeg na het AstraZeneca-vaccin bloedproppen en is vervolgens gestorven, zo heeft haar familie laten weten. Lisa Shaw (44) kreeg een week na de prik, die is gelinkt aan bloedstolsels, zware hoofdpijn. Enkele dagen later werd ze ernstig ziek.

De BBC-presentatrice en moeder, die een bekende radiostem was in het Verenigd Koninkrijk, stierf in het bijzijn van haar familie nadat ze op de IC was behandeld wegens bloedproppen en bloedingen in haar hoofd. Volgens haar familie is ze overleden door de bijwerkingen van het vaccin van AstraZeneca.

Nabestaanden zijn er kapot van

De nabestaanden zijn er kapot van: “We zullen altijd van haar blijven houden en haar altijd missen.” Lisa werkte sinds 2016 voor BBC Radio Newcastle. Ze won eerder de Sony Gold Award voor ontbijtshow van het jaar.

De voorlopige overlijdensakte vermeldt dat ‘complicaties door het coronavaccin van AstraZeneca’ als doodsoorzaak wordt overwogen.

Alternatief

In Groot-Brittannië krijgen mensen onder de 40 jaar een alternatief voor AstraZeneca aangeboden na gevallen van bloedproppen in het brein. Er werden in totaal 332 gevallen van bloedstolsels gemeld en 58 sterfgevallen.

De Britse waakhond voor medicijnen en gezondheidsproducten (MHRA) zei dat ‘de voordelen van het AstraZeneca-vaccin voor de meeste mensen opwegen tegen de risico’s’.

[The Sun]

Loading