Huisarts uit ernstige zorgen over coronavaccin

Homepagina » Mens en Dier » Huisarts uit ernstige zorgen over coronavaccin: ‘Mijn patiënten zijn geen labratten’

Huisarts uit ernstige zorgen over coronavaccin: ‘Mijn patiënten zijn geen labratten’

in Mens en Dier 2 juni 2021 11:30 4 Reacties

De Nieuw-Zeelandse huisarts Damian Wojcik heeft net als een aantal van zijn collega’s zijn zorgen uitgesproken over de uitrol van het coronavaccin. Eerder schreven zij al in een open brief aan de gezondheidsautoriteiten dat zij zich ernstig zorgen maken over de prik.

Wojcik, die al 27 jaar huisarts is, zegt in een videoboodschap dat hij heeft gezworen zich te houden aan de eed van Hippocrates, de artseneed: wel doen, niet schaden, rechtvaardig handelen en respect hebben voor de autonomie van de patiënt.

113 tot 165 keer dodelijker

De arts, die praktiseert vanuit Wangarei in de regio Northland, merkt op dat er sinds december 2020 al meer dan 4000 sterfgevallen na coronavaccinatie zijn gemeld bij het Amerikaanse VAERS, dat bijwerkingen van vaccins in de Verenigde Staten bijhoudt. Het coronavaccin is daarmee dodelijker dan alle andere vaccins bij elkaar. Het is bijvoorbeeld 113 tot 165 keer dodelijker dan de jaarlijkse griepprik, aldus Wojcik.

Wereldwijd vaccin-experiment

Hij zegt verder dat steeds meer volledig gevaccineerde mensen in het ziekenhuis belanden. Sommigen zullen beweren dat dit de prijs is die we moeten betalen om de pandemie te stoppen en terug te keren naar normaal. “Niet onder mijn toezicht en niet bij mijn patiënten,” benadrukt de huisarts. “Mijn patiënten zijn levende personen met namen en gezinnen, geen laboratoriumratten om te worden opgeofferd tijdens een wereldwijd vaccin-experiment.”

 

Loading