Alexander Dugin. filosoof naast Poetin, over het belang van de oorlog in Oekraïne:

 

“… Dit is geen oorlog met Oekraïne. Het is een vergelijking met het globalisme als een integraal planetarisch fenomeen. Het is een vergelijking op alle vlakken – geopolitiek en ideologisch. Rusland verwerpt alles in het globalisme – unipolarisme, atlanticisme enerzijds, en liberalisme, anti-tradition, technocratie, Great Reset in een woord, anderzijds. Het is duidelijk dat alle Europese leiders deel uitmaken van de Atlantische liberale elite.

En we zijn in oorlog met precies dit. Vandaar hun legitieme reactie. Rusland is nu uitgesloten van globalistische netwerken. Hij heeft geen keuze meer: zijn wereld bouwen of verdwijnen. Rusland heeft een pad ingeslagen om zijn wereld, zijn beschaving op te bouwen. En nu is de eerste stap gezet. Maar soeverein in het gezicht van globalisme kan het slechts een grote ruimte zijn, een vasteland-staat, een beschaving-staat.

Geen enkel land kan lang tegen een volledige ontkoppeling.

Rusland creëert een wereldwijd verzetskamp. Zijn overwinning zou een overwinning zijn voor alle alternatieve krachten, zowel rechts als links, en voor alle volkeren. We beginnen, zoals altijd, aan de moeilijkste en gevaarlijkste processen.

Maar als we winnen, profiteert iedereen ervan. Zo moet het zijn. We leggen de grond voor echte multipolariteit. En degenen die klaar zijn om ons nu te doden zullen morgen de eersten zijn om te profiteren van onze onderneming. Ik schrijf bijna altijd dingen die dan uitkomen. Ook dit zal uitkomen “………….

En nogmaals: “Wat betekent het voor Europa om uit te maken met het westen? ” Hij is de redding. Het moderne westen, waar Rothschild, Soros, Schwab, Bill Gates en Zuckerberg triomferen, is het walgelijkste in de wereldgeschiedenis. Het is niet langer het westen van de Grieks-Romeinse cultuur, noch de christelijke middeleeuwen, noch de gewelddadige en tegenstrijdige twintigste eeuw. Het is een kerkhof van giftig afval van de beschaving, het is anti-beschaving. En hoe eerder en vollediger Rusland afbreekt, hoe eerder het terugkeert naar zijn wortels. Naar wat? Christelijk, Grieks-Romeins, Mediterraans… – Europees… Dat wil zeggen, naar de gemeenschappelijke wortels van het echte westen. Deze Roots – hun eigen! – het moderne westen sneed ze af. En ze bleven in Rusland .

Nu pas steekt Eurazië zijn kop op. Nu pas verliest het liberalisme in Rusland grond onder onze voeten.

Rusland is niet West Europa. Het Rusland volgde de Grieken, Byzantijnen en het oostelijke christendom. En hij volgt nog steeds die weg. Ja, met zigzakken en omwegen. Soms in doodlopende eindjes. Maar het beweegt .

Rusland is erop uit om de waarden van traditie te verdedigen tegen de moderne wereld. Het is echt die “revolutie tegen de moderne wereld”. Heb je het niet geleerd?

En Europa moet breken met het westen, en ook de Verenigde Staten moeten degenen volgen die het globalisme weigeren. En dan begrijpt iedereen de betekenis van moderne oorlog in Oekraïne.

Veel mensen in de Oekraïne begrepen dat. Maar de verschrikkelijke hondsdolle liberaal-nazi propaganda liet niets achter in de gedachten van de Oekraïners. Ze zullen weer bij zinnen komen en ze zullen samen met ons strijden voor het koninkrijk van licht, voor traditie en een echte Europese christelijke identiteit. De Oekraïners zijn onze broeders. Ze waren, zijn en zullen zijn.

Een breuk met het westen is geen breuk met Europa. Het is een breuk met dood, degeneratie en zelfmoord. Is de sleutel tot herstel. En Europa zelf – de Europese volkeren – zou ons voorbeeld moeten volgen: de anti-nationale globalistische raad omverwerpen. En bouw een echt Europees huis, een Europees paleis, een Europese kathedraal”.

– Alexander Dugin –

Loading