Ivermectine inzet en resultaat

9 For News

Homepagina » Buitenland » Coronasterfte keldert nadat deze wereldstad ivermectine inzet

Coronasterfte keldert nadat deze wereldstad ivermectine inzet

in Buitenland 7 juni 2021

Een initiatief om in Mexico-Stad ivermectine voor te schrijven aan coronapatiënten heeft ervoor gezorgd dat de coronasterfte is gekelderd, blijkt uit onderzoek. Het aantal ziekenhuisopnames nam daarnaast af met 76 procent.

In december vorig jaar piekte het aantal coronagevallen in Mexico-Stad, waarna het ministerie van Volksgezondheid een thuiskit voor de inwoners maakte. Er wonen 22 miljoen mensen in en rond de stad. De Mexicaanse overheid startte vervolgens een onderzoek naar de impact van vroegbehandeling van corona met ivermectine. Er werden 200.000 mensen gevolgd.

Peru

Dr. Juan J. Chamie-Quintero van de EAFIT-universiteit in Colombia ontdekte dat de oversterfte al na enkele weken sterk afnam. Hij deed ook onderzoek in Peru, waar de overheid de behandeling van corona met ivermectine in mei 2020 goedkeurde. Een maand na de sterftepiek was de oversterfte met gemiddeld 59 procent afgenomen.

Er zijn wereldwijd meer dan 50 studies gepubliceerd die laten zien dat ivermectine werkt tegen corona. “Dit is een ongelooflijk effectieve manier om de pandemie te bestrijden. Als we ivermectine op grote schaal gebruiken, kan de samenleving weer opengaan,” zei professor Paul Marik van de Eastern Virginia Medical School, coauteur van één van de studies.

Therapeutisch nihilisme

Professor Harvey Risch van de Yale School of Public Health en Yale School of Medicine zei op Fox News dat er honderdduizenden mensen zijn gestorven in de Verenigde Staten omdat de overheid iedereen heeft opgedragen naar huis te gaan, thuis te blijven en naar het ziekenhuis te gaan als je niet kunt ademen.

“Dat is geen vorm van behandeling,” zei hij. “Dat noemen we therapeutisch nihilisme. Er zijn middelen die in de rest van de wereld heel effectief worden gebruikt.” Risch zei dat de coronasterfte in de derde wereld vijf keer lager is ‘omdat dat het enige is wat ze zich kunnen veroorloven’.

“En wij zitten hier duimen te draaien en roepen iedereen op om thuis te blijven. Het is absurd,” zei hij.

 

Loading