74-jarige Nederlandse vrouw overlijdt enkele uren na Pfizer-vaccin

in Mens en Dier 26 mei 2021

Afgelopen zaterdag organiseerde de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 ‘de dag van de vaccinatie’. De commissie ontving die dag mensen die in hun naaste omgeving te maken hebben gehad met sterfgevallen na vaccinatie.

Twee getuigen meldden zich bij de BPOC2020 omdat hun moeder is overleden na de Pfizer-prik. De 74-jarige vrouw ging op 19 april jongstleden op haar fiets naar de priklocatie van de GGD om haar eerste dosis van het Pfizer-vaccin te halen.

Wij zijn wel bang dat deze dood niet nodig was

De dag erna werd de vrouw levenloos in bed gevonden. Ze bleek enkele uren na toediening van het vaccin te zijn overleden. De getuigen hadden het vermoeden dat de vaccinatie een rol heeft gespeeld bij de plotse dood van hun moeder en gaven opdracht haar lichaam te onderzoeken. In het voorlopige obductieverslag staat een conclusie zonder duidelijke doodsoorzaak.

“Het is niet onze bedoeling om angst te zaaien voor het vaccin, maar wij zijn wel bang dat deze dood niet nodig was,” aldus de twee getuigen tegenover de BPOC2020. Ze zeiden ook dat ze van artsen, GGD en de politiek nauwelijks antwoorden krijgen op vragen. De huisarts zei volgens de getuigen: ‘Er gaan nu eenmaal mensen dood’.

287.034 vermoede bijwerkingen

Bij het bijwerkingencentrum Lareb zijn 320 meldingen van overlijden na coronavaccinatie binnengekomen. De meeste meldingen gingen over het vaccin van Pfizer. Dit is het meest gebruikte coronavaccin en ook het vaccin dat vooral in de ouderenpopulatie wordt gebruikt. Daarnaast zijn er 49.850 meldingen met 287.034 vermoede bijwerkingen geregistreerd. Uit onderzoek blijkt dat slechts een fractie van de bijwerkingen wordt gemeld.

 

Loading