Vrouw (73) uit Woerden krijgt zware hersenbloeding na Pfizer-vaccin en sterft

in Binnenland 24 mei 2021

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 heeft zaterdag mensen ontvangen die in hun naaste omgeving te maken hebben gehad met sterf- of ziektegevallen na de coronavaccinatie. Binnenkort ontvangt de commissie ook experts die zullen reageren op de sterfgevallen. Als volgens deze deskundigen een oorzakelijk verband aannemelijk is, neemt de commissie hun verklaringen mee in de klacht die zij bij het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft ingediend tegen het kabinet.

Bij de commissie was zaterdag onder andere een dochter van de 73-jarige Johanna uit Woerden aanwezig. De vrouw kreeg op zondag 18 april de eerste dosis van het Pfizer-vaccin tegen corona en overleed een week later.

Herseninfarct

Ze was haar hele leven gezond en had veel energie, verklaarde de dochter bij de BPOC2020. Ze twijfelde flink over de coronavaccinatie, maar besloot uiteindelijk toch om de prik te halen.

Johanna voelde zich de dag na de prik ineens ‘niet goed worden’. De vrouw werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar een herseninfarct werd geconstateerd. Haar arm en been vertoonden uitvalsverschijnselen en ook haar mond en spraak waren aangedaan.

Even ‘een prikje halen’

Johanna kreeg in het ziekenhuis een zware hersenbloeding en moest naar het UMC Utrecht. Ze kreeg er een zware longinfectie bij en kwam aan de beademingsbuis op de IC te liggen. De beademingsbuis werd in eerste instantie verwijderd, maar vervolgens toch weer teruggeplaatst. De vrouw kreeg het opnieuw erg benauwd, maar gaf aan dat ze niet nog een derde keer aan de beademingsbuis wilde. Ze kreeg morfine en een slaapmiddel toegediend en overleed binnen 10 minuten.

De artsen in het ziekenhuis waren erg afwerend over vaccinatie als medeoorzaak en leken niet bereid om het sterfgeval te melden. De huisarts was dat wel. Het is niet bekend of er inmiddels actie is ondernomen. “Er wordt vaak lichtzinnig over gepraat, even ‘een prikje halen’,” zei de dochter, die in 2008 binnen 24 uur na een vaccinatie zelf minutenlang buiten bewustzijn raakte. “Mijn ervaringen staan hier haaks op.”

Lees hier de volledige verklaring.

[BPOC]

 

Loading