Davos 9 for news . jan 2023

Josh Yoder van US Freedom Flyers krijgt telefoontjes van rijke zakenlieden en directeuren van bedrijven die rondgevlogen willen worden door een ongevaccineerde bemanning. Die onthulling deed voormalig Jetstar-piloot Alan Dana in een interview met Maria Zeee.

Deze mensen hebben de luxe om te kiezen wie hun vliegtuig bestuurt, zei Dana, die erop wees dat er nog steeds veel piloten zijn die zich niet hebben laten vaccineren. Die rijke zakenlieden willen alleen worden rondgevlogen in hun privéjet door een ongevaccineerde bemanning, benadrukte Dana.

Davos

Passagiers die een vliegticket kopen en met een gewone luchtvaartmaatschappij vliegen, hebben die luxe niet, aldus de piloot.

Waarschijnlijk worden veel WEF-deelnemers dus door een ongevaccineerde piloot naar Davos gevlogen.

Onverklaarbare sterfgevallen

In de maanden november en december vorig jaar hebben zich een aantal onverklaarbare sterfgevallen voorgedaan in de luchtvaartwereld.

Er overleden twee piloten, een steward, twee stewardessen en een copiloot. De groep Airliners for Humanity, waar ook het Luchtvaart Collectief bij is aangesloten, vindt dat deze incidenten nauwkeurig moeten worden onderzocht.

Loading