YMERE

Stelt u zich voor.

Een vanuit sociale gedachte gestichte Ymere. Een woningcorporatie die er zorg voor moet dragen dat burgers, voor een redelijke huur, een huis kunnen huren. Het voorbeeld van de man die ik meneer X noem, getuigt overigens van het tegenovergestelde. Het betreft een man die al gedurende ruim 10 jaren een kleine woning huurde in Amsterdam. Ymere was daarvan genoegzaam op de hoogte. Maar toch, om kennelijke moverende redenen die mij geheel ontgaan, moest deze man uit zijn huis gezet worden. De rechter in eerste aanleg, was al heel snel klaar. Niet gehinderd door enige dossierkennis, was het vonnis luid en duidelijk namelijk,………………op straat!

Dan maar naar het Hof. Van het Hof zou je toch mogen verwachten dat er serieus naar de inhoud van het procesdossier wordt gekeken. Alhoewel ik niet kan ontkennen dan wel bevestigen of de drie heren van het Hof het procesdossier hebben gelezen, kan ik wel vaststellen dat zij, of de inhoud niet hebben begrepen dan wel alle feiten volkomen genegeerd hebben. In elk geval kwam, na enig uitstel, het oordeel van het Hof, althans voor mij, over als volkomen krankzinnig. Meneer X moest zijn huis, waarin hij al ruim 10 jaren woonde, verlaten. En om de man volkomen onderuit te halen werd hij tevens veroordeeld tot het betalen van de gerechtelijke kosten van ruim vierduizend euro.

Op de brief die ik naar het Hof zond, konden de heren niet ingaan. Neen,…. Dat zou hen ook zeer slecht bekomen want dit flut vonnis is op geen enkele manier te verdedigen. Geen enkel respect heb ik voor mensen die, zonder zich ook maar één moment af te vragen wat voor gevolgen hun geknoei heeft, maar wat aanmodderen. En met zo een kromme rechtspraak is en blijft het mogelijk voor, bijvoorbeeld, Ymere om mensen uit hun huis te zetten wanneer hen dat uitkomt. Niet om legitieme redenen, neen gewoon naar willekeur van de primitieve geest die zulke besluiten van Ymere mag nemen.

Hans Wortel

Loading